SON EKLENENLER

Sigorta yasasında düzenleme talebi ?

Koronavirüs sürecinde önemi daha iyi anlaşılan sigortacılıkta sektör temsilcileri mevzuatın güncellenmesini istedi. Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Hacı Ali Yücel, “Yasal mevzuat, günümüz şartlarına göre güncellenerek daha sade, anlaşılır, bütün paydaşları kapsayıcı hale getirilmeli" dedi.
01 Mayıs 2021 08:46

Ankara Ticaret Odası'nın (ATO), sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren üyeleri çevrimiçi toplantıda biraraya geldi. Söz konusu toplantı, sektörü temsil eden 67 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi’nin talebi üzerine ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) İkinci Başkanı Ali Ersoy ve sektör temsilcilerinin katılımıyla yapıldı. Koronavirüsle önemi daha iyi anlaşılan ve online olarak gerçekleşen toplantıda Ankara Ticaret Odası üyesi sektör temsilcileri talep, görüş ve önerilerini SEDDK yetkililerine iletti.

SALGINDA ÖNEMİ DAHA İYİ ANLAŞILDI

Toplantıda konuşan ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, sigortacılık sektörünün önemine değinerek “Ticaret ve ekonominin de sigortası durumundaki sektörün hak ettiği değere kavuşabilmesi için çalışıyoruz” dedi. Konuşmasında ATO’nun sigortacılık sektörünün gelişmesi konusunda yaptığı çalışmalara da değinen Yılmaz, pandemi sürecinde sektörün finansman ihtiyacını sağlamaya yönelik Halk Bankası ile bir protokolü hayata geçirdiklerini hatırlattı. Ankara Ticaret Odası olarak sigortacılık sektörü için kuralların konulduğu, düzenlemelerin takip edildiği bir kuruma ihtiyaç olduğunu, geçmişte birçok kez dile getirdiklerini kaydeden Yılmaz, 2019 yılında kurulan Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK) bu açıdan önemli olduğunu söyledi. Ankara Ticaret Odası’na kayıtlı, sigortacılık sektöründe yaklaşık 2 bin işletmenin faaliyet gösterdiğini kaydeden Yılmaz, “Güveni temsil eden sigortacılığın, diğer ülkeler gibi ülkemizde de en saygın meslekler arasında yer alması için çağın ihtiyaçlarına göre düzenlemelere gidilmeli. Bu noktada ise SEDDK ile yakından çalışarak süreç boyunca her türlü sorumluluğu almaya hazırız” diye konuştu.

ERSOY: SORUNLARI AŞMAYA ÇALIŞIYORUZ

SEDDK İkinci Başkanı Ali Ersoy da konuşmasında, SEDDK’nın kurulmasının, sigortacılık sektörü açısından bir milat olduğunu belirterek “2019 yılında kurulmamızın ardından 1 yıllık zaman dilimi içerisinde yaptığımız düzenlemelerle sektörün sorunlarını aşmaya çalışıyoruz. ATO da her daim fikirlerini bizlerle paylaşarak destekçi oldu. İletişimimizi bundan sonra da karşılıklı görüşmelerle yürüteceğimizi düşünüyorum” dedi. ATO 67 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Hacı Ali Yücel ise pandemi sürecinde sigorta sektörünün çok iyi bir sınav vermesine rağmen bazı sorunlarının hala devam ettiğini belirtti. Yücel, “Günümüz şartlarına göre yetersiz kalan sigorta yasasını güncelleyip, yasal düzenlemeleri bir an önce yaparak daha sade, anlaşılır ve bütün paydaşları kapsayıcı bir hale getirmemiz gerekiyor” dedi.

YENİ ŞAFAK

SAĞLIK ÇALIŞANI SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER