SON EKLENENLER

Sağlık-Sen Döner sermayede Hakkaniyetli Bir Sistem istiyor.

Sağlık-Sen Genel Merkez Yönetimi, Antalya Şubesinin Teşkilat Toplantısında temsilcilerle buluştu.
22 Eylül 2021 12:16

Toplantıda, döner sermaye adaletsizliğinin çözüme kavuşması için yıllardır mücadele verdiklerini söyleyen Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, adaletli bir model önerisini yetkililerle paylaştıklarını söyledi.

Sağlık-Sen Antalya Şubesi’nin düzenlediği Teşkilat Toplantısı; Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Sekreter Durali Baki ile Genel Başkan Yardımcıları İdris Baykan, Şemsettin Karadoğan ve Yusuf Dural’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, toplu sözleşme süreci ve önümüzdeki süreçte atılacak adımlara dair değerlendirmelerde bulundu.

Sağlık çalışanlarının hak ettiklerini alması için hem masada hem sahada mücadele ettiklerini belirten Durmuş, yapılan siyasi ve bürokratik görüşmelerle mücadeleyi güçlendirdiklerini söyledi.

“Yapacak Daha Çok İşimiz Var”

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için önemli kazanımların altına imza attıklarını dile getiren Durmuş, sabit ek ödemede yapılan yüzde 20 artış, sözleşmelilere kadro, 3600 ek gösterge, sosyal hizmet tazminatının artırılması ve kapsamının genişletilmesi gibi kazanımların sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yüzünü güldürdüğünü kaydetti.

Durmuş, “Sağlık- Sen; emek, mücadele ve kazanım demektir. Elde ettiğimiz kazanımlarla, Sağlık-Sen’in kazanımların adresi olduğunu bir defa daha göstermiş olduk. Buna rağmen yapacak daha çok işimiz var. Bir olarak, omuz omuza vererek daha nice kazanımlara imza atacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

“Hakkaniyetli Bir Sistem İçin Mücadeleye Devam”

Sağlık-Sen olarak sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin tüm sorunlarının çözüme kavuşması için çalıştıklarını söyleyen Durmuş, döner sermaye adaletsizliğinin yılların kanayan yarası olduğuna dikkat çekti.

Sistemin yeniden inşa edilmesi için adaletli bir model önerisini yetkililerle paylaştıklarını kaydeden Durmuş, “Emek veren, ter akıtan, sağlık sistemini güçlendiren sağlık emekçileri döner sermaye sisteminin altında eziliyor. Sağlık çalışanlarını mağdur eden bu sistem yerine hakkaniyetli bir sistemin hayata geçirilmesi elzemdir. Sistemin muhakkak değiştirilmesi gerekiyor. Bu konudaki mücadelemizi hiç ara vermeden sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Sağlık-Sen’in büyük bir teşkilat olduğunu dile getiren Durmuş, toplu sözleşme sürecinde her daim kendilerine destek olan teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

Genel Sekreter Baki: Memur-Sen ve Sağlık-Sen İlkelerle Sendikacılık Yapıyor

Temsilcilere teşkilatçılığın öneminden bahsederek sözlerine başlayan Genel Sekreter Durali Baki, Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in rüzgara göre değil ilkelerine göre sendikacılık yaptığını söyledi.

Sağlık çalışanlarının feryadına yetkililerin kulak vermesi gerektiğini söyleyen Baki, “Biz adaletli bir döner sermaye sistemi istiyoruz. Sağlık çalışanlarının feryadına yetkililer kulak tıkamamalı” dedi. 

Siyasilerin ve bürokrasinin yaşanan sorunlardan haberi olduğunu kaydeden Baki, “Biz sahadan aldığımız tüm sorunları yetkililerle paylaşıyoruz. Hemşire odalarında ne söylüyorsak yetkililere de aynısını söylüyoruz. Çünkü biz önce Allah’a sonra omuz omuza verdiğimiz teşkilat mensuplarımıza güveniyoruz. Biz dik durdukça, mücadele etmeyi sürdürdükçe sorunları çözmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Gücü Meşru, Mücadelesi Haklı Bir Teşkilatız

Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, teşkilatçılığın önemine vurgu yaparak, “Güç haklı olursa meşru ve değerlidir. Hak temelli mücadele aldanmaz ve asla aldatmaz. Haklı mücadelemizin gücü teşkilatımızdır. Gücü meşru, mücadelesi haklı bir teşkilatız” dedi.

6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine de değinen Baykan, “Devletin itibarı ve gücü olan memurun yüzünün gülmesi için çalışıyoruz. Bu uğurda mücadele ediyor, ilkelerimizden asla taviz vermiyoruz. Emek veren, ter akıtan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın hakkı ve hukuku Sağlık-Sen’e emanet. Bunun için her platformda mücadele etmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Karadoğan: Toplu Sözleşme Kanunu Muhakkak Değiştirilmeli

Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan ise sağlık çalışanlarının pandemi sürecinin yükünü çektiğini söyledi. Karadoğan, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun muhakkak değişmesi gerektiğini vurgulayarak, “Kamu görevlileri sendikacılığının gelişmesi ve daha iyi sonuçlar üretebilmesi için bu kanunun değişmesi gerekiyor. Bunu değiştirmek için büyük bir gayret ile çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Dural: Bu Başarı Sağlık-Sen’in Başarısı

Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural da sağlık çalışanlarının koronavirüse karşı gece gündüz çalıştığını dile getirdi. Dural, 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde önemli kazanımlara imza atıldığını söyleyerek bu başarının Sağlık-Sen’in mücadelesi ile olduğunu söyledi.

Antalya Şube Başkanı Kuluöztürk: Sağlık-Sen Olarak Güçlü ve İnanmış Bir Teşkilata Sahibiz

Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk ise hem pandemi hem de yangınlar nedeniyle Antalya’da görevli sağlık çalışanlarının zor bir süreçten geçtiğini dile getirdi. Bu süreçte, istişarelerde bulunduklarını ve sağlık çalışanlarının sorunlarını çözüme kavuşturmak için çaba sarf ettiklerini dile getiren Kuluöztürk, şunları söyledi:

“6. Dönem Toplu Sözleşme’de önemli kazanımlar elde ettik. Bu dönemde bizleri destekleyen ve yalnız bırakmayan teşkilatımıza teşekkür ederim. Sağlık-Sen olarak güçlü ve inanmış bir teşkilata sahibiz. Bununla gurur duyuyoruz. Teşkilatımızdan aldığımız güçle mücadelemize devam edeceğiz. Toplu sözleşmede sağlık çalışanlarının sorunlarının çoğunu çözüme kavuşturacak kazanımlar elde eden başta Genel Başkanımız Semih Durmuş olmak üzere yönetim kurulu üyelerimize şükranlarımızı sunarız."

Antalya’da Sağlık Çalışanlarına Ziyaret

Sağlık-Sen Genel Başkanı Durmuş, İl Divan Toplantısı öncesi hastane, kurum ve kuruluşlarda sağlık çalışanlarını ziyaret etti. Ziyaretlerde Durmuş’a; Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

Sağlık-Sen Heyeti, ilk önce Kepez 20 No’lu Hüseyin Alıcı Aile Sağlığı Merkezi ile Muratpaşa 5 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’na ziyarette bulundu. Burada görevli sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen heyet, 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında bilgi verdi. 

Daha sonra Kepez Devlet Hastanesi’ne geçen heyet, sağlık çalışanlarına kazanımlar hakkında bilgi vererek, onların taleplerini dinledi. Heyet, Başhekim Ramazan Gürkan ile de bir araya geldi.

Saha ziyaretlerinin ardından Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür’ü ziyaret eden Genel Başkan Durmuş ve beraberindekiler, sağlık çalışanlarının taleplerini İl Müdürü Hülür ile paylaştı.

Durmuş ve beraberindekiler Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'yü ziyaret ettikleri sırada Antalya Milletvekilleri. Dr. Tuba Vural Çokal ve Kemal Çelik ile de bir araya geldi.

SENDİKA BÜLTENİ

SAĞLIK ÇALIŞANI SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER