SON EKLENENLER

KOVİD-19 TESTİ NEGATİF ÇIKAN HASTA POZİTİF VAKALARIN ARASINA KONULDU

Koronavirüs testi negatif çıkan Hüseyin Tangat, pozitif vakaların arasına konuldu. Tangat, sonrasında ise herhangi bir test uygulanmadan eve gönderildiğini anlattı.
28 Temmuz 2020 06:09

Urfa’nın merkez Haliliye ilçesine bağlı Yavuz Selim Mahallesi’nde yaşayan Hüseyin Tangat, geçtiğimiz günlerde rahatsızlanan 86 yaşındaki annesini koronavirüs (Kovid-19) salgını şüphesi üzerine hastaneye götürdü. Balıklıgöl Devlet Hastanesinde yapılan testlerde, annenin salgın testi pozitif, oğlu Tangat’ın testi ise negatif çıktı. Ancak, testi negatif çıkan oğul Tangat da “şüphe” üzerine annesiyle birlikte aynı serviste tutuldu. Daha sonra bir yurda sevk edilen anne ve oğul, herhangi bir test uygulanmadan bulundukları yurttan ayrıldı.

HASTANENİN DURUMU

Hastane ve yurt sürecinde yaşadıklarını anlatan Tangat, gittikleri hastanede annesinin salgına yakalandığını öğrenmeleri üzerine sağlık çalışanları tarafından birlikte servise yönlendirildiklerini paylaştı. Kendi testinin pozitif çıkmamasına rağmen 8 gün boyunca hastanede tutulduklarını dile getiren Tangat, “Televizyonlarda ‘insanları tedavi ediyoruz, yardım ediyoruz’ deniliyor. Ben böyle bir şey görmedim. 'Temizlik var' diyorlar ama yok. Yine su yok. Günde 2 pet şişe su veriyorlardı. Su istiyorduk ‘su yok’ diyorlardı. Biz ‘kendi paramız ile alalım’ diyorduk onu da kabul etmiyorlardı” iddiasında bulundu.

POZİTİF VAKALARIN İÇİNE KONULDU

Test sonucu negatif çıkmasına rağmen pozitif vakaların içine konulduğunu söyleyen Tangat, “Doktora testimin negatif olduğunu söyledim. Doktor, ‘Kendine negatif gözü ile bakma. Sürekli annenle olduğun için senin de pozitif olabilir’ dedi. Ben de madem öyle ilaç verilmesini istedim. Böyle deyince hiçbir şey söylemeden çekip gitti. 8 gün boyunca sadece bir kez doktor gördüm, başka da görmedim. 20 gündür hastaneden ayrılmışım ama içim hâlâ rahat değil. Salgına yakalanıp yakalanmadığımı bilmiyorum” diye konuştu.

“TESTSİZ EVE GÖNDERDİLER”

Hastaneden sonra Hacer Ane Yurdu’na götürüldüklerini aktaran Tangat, “5 gün de orada kaldık. Hastaneden ayrılacağımız zaman ‘bize test yapılacak mı’ diye sordum. Bana gideceğimiz yerde test yapılacağı söylendi. Gittiğimiz yerde test yapılmadı. En son test yapılmadan bizi evimize gönderdiler. Eve gönderildiğimizde ilaç verilmedi. Sadece ‘karantinaya alın kendinizi’ denildi. Yine evimizin dezenfekte edilmesi için yetkilileri aradım, bana ‘biz binanın dışını dezenfekte ediyoruz, içini değil’ cevabı verdiler. Ekonomik durumu iyi olanlar çok rahat testlerini yapabiliyor. Ama bizim gibiler değil" dedi. 

 

 

BİRGÜN

SAĞLIK ÇALIŞANI SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER