SON EKLENENLER

ÇÖZÜM İMF

Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına konuk olan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye'nin IMF'ye başvurması gerektiğini söyledi.
10 Nisan 2020 05:54

IMF'yi çözüm olarak savunan Babacan, "Eğer döviz ihtiyacımız karşılanmazsa kurdaki artış hızlanabilir bu gelir daha sonra enflasyonu vurur. Bir yandan kendi iç kaynaklarımızı harekete geçirirken bir yandan da yeteri kadar dış kaynak bulmamız lazım" dedi.
İsmail Küçükkaya’nın “Türkiye IMF’ye başvurmalı mı?” sorusuna, “Türkiye’nin şu anda döviz ihtiyacını karşılaması çok önemli. Türk Lirası ihtiyacını kendimiz kendi iç mekanizmalarımızla karşılarız, yaparız. Eğer döviz ihtiyacımız karşılanmazsa kurdaki artış hızlanabilir bu gelir daha sonra enflasyonu vurur. Bir yandan kendi iç kaynaklarımızı harekete geçirirken bir yandan da yeteri kadar dış kaynak bulmamız lazım. Bu piyasadan olabilir, rezerv üreten merkez bankalarından olabilir veya uluslararası kuruluşlardan olabilir. Şu anda Türkiye’nin en uygun maliyetle döviz ihtiyacını karşılaması gerek. Eğer bu kısa zaman içinde karşılanmazsa bu krizin derinleşmesi kaçınılmazdır. Hem iç kaynak hem dış kaynak bunlar beraberce koordine edilerek yürütülmek zorundadır” diyerek cevap veren Babacan IMF’ye başvurulması gerektiğini Türkiye’nin ancak bu şekilde ekonomik krizden kurtulabileceğini savundu.

KAMU EXPRESS

SAĞLIK ÇALIŞANI SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER